top of page

temel tasarım stüdyosunun

amacı :

Tasarımın temel kavram ve ilkelerinin tanıtılması; Tasarım sorunlarının çözümünde kullanılan düşünce yollarının ve el becerilerinin geliştirilmesi için özel alıştırmaların verilmesi; görsel değerlerin geliştirilerek farklı araçlarla 2 ve 3 boyutlu kompozisyonlar oluşturma yöntemlerinin deneyimlenmesi.

Tasarım sorunlarının çözümünde kullanılan düşünce yollarının ve el becerilerinin geliştirilmesi için özel alıştırmaların verilmesi; Görsel değerlerin ve 3 boyutlu mekan kompozisyonları oluşturma yöntemlerinin geliştirilmesi.

Öncelikle 1. sınıf hepimizin çokta iyi bilmediği 2D ve 3D çalışmalarla tanıştığımız (döneme yeni başladığımız zaman farklı kavramlarla tanışma&kaynaşma evresi) ağırlıklı olarak 2D ürünler ortaya koyduğumuz anlama kısmının bazen çalışmadan daha uzun sürdüğü özgün fikirlerin ortaya konduğu dönem olarakta özetlenebilir. 

Gestalt ile tanışma tam olarak bu dönemde başlar ve sonrasında gerek akademik süreçte gerekse yaşantımızda kopamadığımız adeta prensiplerini her yerde aradığımız hatta çoğunlukla aramadan bulduğumuz ​'bizimle hep var olan' bir parça haline gelir.

İlk olarak bu prensipleri göz önünde bulundurarak ürettiğim bir kaç çalışmayı ekliyorum...

2D çalışmaları 3D olanlar takip eder, öğrenilen prensiplerden uzaklaşmadan aklınızdan geçeni en iyi ifade edecek ürünü kurgular ve işe koyulursunuz. Bazen işkence gibi hissettiren yanları olabiliyor (patex,silikon,404 gibi yapıştırıcıları kullanmak ya da maket bıçağı kullanmak hatta ölçü alırken milimetre kaymış olması.... 1. sınıfı atlattıktan sonra daha da iyi anlaşılıyor bunlar)

Emin olabilirsiniz çok fazla şey öğretiyor o işkence gibi gördüğümüz şeyler, zamanla daha da iyi anlaşılıyor !!!

çıtalar

Bu asla bir dekorasyon elemanı değil, 1. sınıf projelerimden en sevdiğim... Gestalt prensiplerinden uzaklaşmadan modellediğim, açıklık ve kapalılıkları boyutlandırdığım bir ürün.

3D ürünler hazırlanırken öncelikle 2D yaparken geçtiğimiz aşamalardan geçiyoruz ancak bu kez final ürünü göze ve hisse dokunuyor desem yanlış olmaz. Çünkü artık somutlaşan ürün anlatılmak isteneni vurgulayabiliyor gerek gölgesi gerekse temasıyla bunu tasarlayana, tasarımcılara geçirebiliyor. Tasarımcı aklından geçeni en iyi ifade edecek materyali ürününü hacimlendirirken kullanır; ucu bucağı olmayan materyallerle çalışabilirsiniz. Çıtalar, balsa çıtalar, karton ve mukavva türevleri, asetat kağıdı çeşitli plastikler hatta pipetler, ip ve hasır gibi ürünler... Buraya eklediğim çalışmalarımın bir tanesinde kablo kanalı ya da kablo gizleyici olarak adlandırılan ürünü de kullanarak ritim ödevini tamamlamıştım. Bazen fikir & materyal seçimi projeyi başka bir noktaya taşıyabiliyor...

© 2019 by EG. Proudly created with Wix.com

  • Gri LinkedIn Simge
  • Gri Instagram Simge
bottom of page